IzvještajiLAKTAŠKA JESEN U BROJEVIMA

LAKTAŠKA JESEN U BROJEVIMA

Laktaši AdmiralBet jesenji dio sezone u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske okončali su na trećem mjestu sa 37 bodova, uz 9 bodova zaostatka za vodećom Krupom.

U 17 utakmica izabranici trenera Miljana Bajića ostvarili su učinak od 12 pobjeda, 1 remija i 4 poraza.

Napad Laktaša po efikasnosti je drugi u ligi, što potvrđuje 45 postignutih golova. Ispred našeg kluba po ovom kriterijumu je samo Krupa (54 gola). Ništa manje kvalitetna nije ni odbrana Laktaša: 18 primljenih golova čini ju petom u prvenstvu po snazi. U prilog tome ide i podatak da su na osam mečeva Laktaši uspjeli svoju mrežu sačuvati netaknutom.

Kada su u pitanju domaće utakmice, laktaški Gradski stadion je neosvojiva tvrđava. U 9 susreta osvojeno je 25 bodova, sa skorom od 8 pobjeda i 1 remija, uz impozantnu gol-razliku 28:4.

Sa strane je donijeto 12 bodova. Na 8 gostujućih mečeva 4 puta se pobjeđivalo i 4 puta gubilo. Postignuto je 17 golova, a primljeno 14.

Devet igrača se upisivalo u strijelce, a tu listu predvodi Bojan Marković sa svojih 13 golova u 17 utakmica. Fudbaler sa najviše minuta provedenih na terenu je Sergej Dojčinović (1418).

Na listi igrača pod ugovorom nalazi se 29 imena, sa ukupnim prosjekom godina od 23,44. Najstariji igrač u rosteru je Nebojša Runić (30 godina), a najmlađi Veljko Radetić (17 godina).

Statistika u Kupu Republike Srpske (polufinale)
3 utakmice / 3 pobjede / gol-razlika 10:1

Statistika u Kupu Bosne i Hercegovine (osmina finala)
1 utakmica / 1 pobjeda / gol-razlika 3:1

Related articles

Comments